salade1

7 mei Lekker lunchen

Op zaterdag 7 mei kun je deelnemen aan de kookworkshop ‘Lekker lunchen’.

Genieten kun je tijdens deze super leuke workshop. Lekker lunchen met elkaar is waar het om gaat. Van verse producten uit onze eigen tuin ga je met elkaar deze heerlijke lunch bereiden. In de kookstudio gaan de schorten voor en neemt iedereen een gerecht voor zijn rekening. Met verschillende recepten is er voor elk wat wils. De tafel wordt feestelijk gedekt en dan kan er genoten worden van een uitgebreide lunch.

Gezellig met met vriend of vriendin. Aanmelden kan al vanaf 1 persoon.

Lengte 3 uur
Prijs v.a. 39,95 p.p.
20160226_160452

De Hobbyclub

Maandag 4 april start De Hobbyclub. Met elke 2 weken een andere creatieve activiteit voor iedereen met een creatief hart. De activiteiten zijn ontwikkeld door Anna Leenders van Proefboerderij Karmijn. Creatief ondernemer met jaren ervaring, opgeleid aan de Hoge school voor de Kunsten Utrecht.

Maandag 4 april 

Naambord maken. (zie afbeelding)

Met verschillende materialen een mooi bord maken met je eigen woord of tekst. Voor aan je muur, in de tuin of op het dressoir. Kleurrijk, vrolijk en sterk!

De Hobbyclub wordt elke even week gehouden op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Inclusief materiaal, koffie en thee.

Kosten zijn €12.50 per keer. Of een 8 rittenkaart voor €88,00

Aanmelden via info@proefboerderijkarmijn.nl of 0617580118

 

Tot dan!

-de hobbyclub flyer site (566x800)

004

Je tijdlijn is een kunst

Je tijdlijn is een kunst.

Zaterdag 26 maart: 9.30 – 16.30 uur
Een dag waar creativiteit en het bekrachtigend onderzoeken van je tijdlijn centraal staat.
We gaan naar je tijdlijn kijken dmv van diverse oefeningen: waar heeft je wieg gestaan, hoe ziet de tijdlijn van je leven eruit en wat is de rode draad die je als krachtmetafoor kunt meenemen en dit alles verwerken we creatief dmv artjournaling. Deze workshop wordt begeleid door Marianne Verrijt van Kuunganisha en Anna Leenders van Proefboerderij Karmijn. Dit is tevens de locatie in Asten-Heusden.
Investering in jezelf: €79,00

Inclusief je eigen artjournal, koffie, thee, biologische lunch en heel veel aandacht.

Vroegboekers krijgen tot 17 maart €10,00 korting. Of kom je met zijn 2e dan krijg je ook €10,00 korting pp.

Aanmelden klik HIER of stuur een mail naar info@kuunganisha.com

DSC01587 (2)

Teambuilden in een landelijke omgeving.

Onderstaand artikel is geschreven door en voor werknemers van de gemeente Geldrop Mierlo. Het is verschenen in het interne blad ‘twerkt’ van de gemeente Geldrop Mierlo eind 2015. Ik heb dit artikel mogen ontvangen en met trots presenteer ik het op mijn website.

 

Teambuilden in een landelijke omgeving

Omdat de afdeling CMD inmiddels uitgegroeid is tot meer dan 40 personen, was het hoog tijd voor een gezamenlijke activiteit. Wederom een hele uitdaging voor de organisatie. Want waar stuur je een club als de onze met z’n allen naar toe? Het werd uiteindelijk een uitje naar Proefboerderij Karmijn in Asten-Heusden, gelegen in het landelijke buitengebied!

Een proefboerderij?

Zoals ieder jaar werd er vooraf druk gespeculeerd over wat de activiteiten dit jaar zouden zijn. Was de ene bang voor sportieve activiteiten, gruwde de ander weer bij de gedachte iets te moeten gaan knutselen. Hoe zorg je ervoor dat een gemêleerde groep uiteindelijk toch met plezier mee gaat? En dan een proefboerderij? Werd het varkens en koeien proeven of misschien groenten van het veld halen en geblinddoekt proeven wat er naar binnen werd geduwd? Niks van dit alles, het werd uiteindelijk veel beter dan dat.

Rust, ruimte en zon!

Op vrijdagmiddag 10 april werden we om 13.00 uur in Asten-Heusden verwacht. In de achtertuin van collega Tini! Haar dochter runt hier een bedrijf dat workshops en dergelijke organiseert. Als eerste stond een gezamenlijke lunch gepland. De rit er naar toe leek eenvoudig. Op de snelweg de afslag Asten nemen, daarna ‘ergens’ linksaf en via het buitengebied op weg naar het juiste adres. Te doen zou je zeggen. Maar wij slaagden erin om werkelijk alle landelijke weggetjes af te leggen voordat we uiteindelijk op de juiste plek belandden. Het thuisfront had ons al aangeraden de TomTom te gebruiken, maar wij vrouwen hadden deze ‘mannentip’ uiteraard in de wind geslagen. Iets later dan gepland sloten we aan bij de groep. Omdat het heerlijk weer was, waren de tafels buiten gedekt en konden we onder het genot van een zonnetje genieten van de lekkere broodjes en fruit. Een goede start! Door de zon, de mooie vergezichten op de aanwezige akkers, de lekkernijen en de rust om ons heen, was de werkstress snel naar de achtergrond verdwenen. Het vrouwengehalte was wel erg hoog. De mannen waren ver in de minderheid. Alleen Chris en Maarten hadden zich aangesloten bij de overwegend vrouwenpopulatie. Durfde de rest het niet aan of…

Koken en knutselen

Na de lunch werd de groep in tweeën gesplitst. Eén groep ging koken, de andere groep ging vogelkasten timmeren. Het kookteam ging aan de slag met het maken van diverse Italiaanse gerechten. Opgedeeld in groepen van 3, werd er druk gewerkt aan het maken van pizzadeeg, tomatensaus, pestobroodjes, salades en tiramisu. Alles met verse producten, zonder gebruik van zakjes of pakjes. Chris bleek een ware broodkneder. Als een bezetene kneedde hij de brei van bloem, gist en water tot een samenhangende bal. Dat er daarbij flink werd geknoeid, is hem vergeven. Na flink wat gezwoeg en gezweet was de basis gelegd voor een heerlijk diner. Groep twee kon aan de slag met het maken van de rest van de maaltijd. En wij gingen aan de slag met het knutselen van een vogelhuisje.

Ik zal eerlijk zijn: knutselen is niet mijn ding. Crea Bea ben ik allesbehalve en bij het horen van ‘iets schilderen’, ‘kleien’, ‘borduren’ of wat dan ook krijg ik spontaan uitslag. Maar timmeren leek me wel wat. Want even lomp te keer gaan kan toch iedereen? Maar ook dat viel tegen. De verschillende delen waren een puzzel op zich. Voor de niet-wiskundigen onder ons (en dat waren er heeeel veel!) bleek het niet eenvoudig om te bepalen welke onderdelen aan elkaar moesten worden getimmerd. Maarten bleek een natuurtalent.  Terwijl het overgrote deel zijn hoofd aan het breken was over wat waar hoorde, was hij al wild aan het timmeren geslagen. Ook Annetje had de diverse onderdelen binnen een mum van tijd aan elkaar zitten. Dat was niet voor iedereen weggelegd. Fiona was na een half uur nog aan het stoeien met de diverse onderdelen en slaagde er zelfs tot twee maal toe in om alle zijden aan elkaar vast te timmeren waardoor het huisje niet leeggemaakt kon worden! Hilariteit alom. Na het timmeren was iedereen druk in de weer met de verfkwast. Na woeste arbeid was het tijd voor de verfijning. Het resultaat was verrassend: vogelkasten in de meest uiteenlopende kleuren, versierd met van alles en nog wat. En nou maar hopen dat de vogels erin gaan nestelen.

Eten in de buitenlucht

En toen was het tijd voor onze eigen gemaakte maaltijd. Omdat het nog steeds prachtig weer was, waren de tafels buiten gedekt. Door de zon, het heerlijke Italiaanse eten en de prachtige omgeving waanden we ons op vakantie. Iedereen had goed zijn best gedaan. De diverse gerechten smaakten heerlijk en de wijn vloeide rijkelijk. Na de koffie was het tijd om naar huis te gaan. Een geslaagde middag en avond. Zeker ook dankzij de goede zorgen van eigenaresse Anna die alles tot in de puntjes had voorbereid!

 

pasen-4

2e paasdag open

Paaseitjes zoeken en klimmen in het adventure bos in Heusden.

 

Proefboerderij Karmijn en Datventures organiseren op 2e paasdag weer samen een leuke middag voor de jeugd.

 

Proefboerderij Karmijn is het afgelopen jaar weer de plek geweest voor kinderfeesten, kookworkshops, familiedagen, teamuitjes, teambuilding dagen en nog veel meer. Op 2e paasdag is iedereen net zoals vorig jaar wederom welkom om bij ons een kijkje te komen nemen.

 

Er is van alles te doen! Voor de allerkleinsten is er paaseitjes zoeken in het bos met aansluitend verschillende activiteiten in en rondom de proefboerderij. We gaan knutselen, kuikentjes aaien en eitjes schilderen. Ouders mogen natuurlijk mee knutselen en wat lekkers drinken. Onze kookworkshop studio of terras is daarvoor een prima plek.

 

In het Adventure bos kunnen de oudere kinderen lekker aan de slag. Klimmen in onze touwen, klauteren in de bomen, het laag touw parcours nemen, het bos ontdekken behoort tot de mogelijkheden. Het klimmen gebeurt onder deskundige begeleiding van Datventures. Voor alle kinderen is er wat te drinken en kleine versnapering. Durf, Doe, Beleef deze te gekke middag.

 

Paaseitjes zoeken en de andere activiteiten is er voor kinderen van 2 tot 10 jaar. Kosten €5,00 per kind. Klimmen in het adventurebos is voor kinderen vanaf 8 jaar. €5,00 per kind.

 

Iedereen is van harte welkom om deze gezellige 2e Paas-middag met ons te vieren, jullie komen toch ook…….

 

 

Tijd: 13.30 tot 16.30 uur.

Locatie: Hollideeweg 3 Asten-Heusden.

Aanmelden kan via info@proefboerderijkarmijn.nl of check www.proefboerderijkarmijn.nl/2e-paasdag-open  Kijk ook alvast op www.datventures.nl

 

 

herfstbeestjes

Herfstvakantie Crea middag

In de herfstvakantie is Proefboerderij Karmijn te vinden in de Midas in Asten. Winkelcentrum de Midas heeft deze hele week crea activiteiten voor kinderen en standjes met informatie voor een creatief dagje uit. Proefboerderij Karmijn is op woensdagmiddag 28 oktober in de Midas met een mini workshop herfstbeestjes maken. Daarnaast kun je informatie krijgen over alle workshops en activiteiten van Proefboerderij Karmijn.

Je vindt onze stand met folders ook de rest van de herfstvakantie in de Midas.

Wanneer: van maandag 26 t/m zaterdag 31 oktober

Herfstbeestjes maken: op 28 oktober van 14.00 tot 16.00 uur

afternoon-tea-2

Nieuwe high tea workshop

Nieuw bij Proefboerderij Karmijn: workshop high tea.

Altijd al eens zelf een high tea willen maken? Met verfijnde gerechtjes en mooie baksels? Bij Proefboerderij Karmijn kun je nu zelf deze heerlijke Engelse maaltijd gaan maken en natuurlijk opeten. Dompel je onder in de cakejes, koekjes, chocolade, sandwiches, scones, jam en meer.

De high tea van Karmijn beloofd een smulfestijn voor zowel de zoete als de hartige genieters.

Voor groepen van 5-35 personen.

Klik hier voor meer informatie of mail

images

Pasen vieren op de Proefboerderij!

Kom  2e paasdag vieren op de proefboerderij

Paaseitjes zoeken en de opening van het Adventure Bos.

Op maandag 6 april kun je weer paaseitjes komen zoeken in het bos van Proefboerderij Karmijn. Het beloofd een feestelijke dag te worden vol activiteiten, kuikentjes en natuurlijk paaseitjes.

Voor de kinderen is er van alles te doen. Zoals knutselen, eitjes schilderen, kuikentjes aaien en natuurlijk paaseitjes zoeken in het bos. Alle kinderen krijgen wat te drinken. Ouders kunnen natuurlijk mee knutselen en wat lekkers drinken op het terras.

tijd: 13.30 tot 16.30 uur

kosten per kind: € 5,00

Aan melden kan hier of stuur een mailtje naar info@proefboerderijkarmijn.nl

20140925_132213

Wie op tweede paasdag wat meer avontuur zoekt kan bij Proefboerderij Karmijn het Adventure Bos gaan ontdekken. Onder leiding van Herold Dat van Datventures is dit Adventure Bos op poten gezet. In het bos kan jong en oud onder deskundige begeleiding klimmen en klauteren. Het motto luid: Durf-Doe-Beleef-Ervaar-Leer. Het Adventure Bos is dé plek voor kinderfeesten, schooldagen, sportdagen en teambuilding.

Tijdens de opening van het bos kan iedereen die maar wil het avontuur uitproberen. Kijk alvast op www.datventures.nl

Iedereen is van harte welkom om deze gezellige dag met ons te vieren.

DSC00089.1

Expositie “Shades of reality”

Zondag 22 februari

10.00 tot 12.30

Door Onyis Martin (Kenia)

Een unieke expositie op een unieke plek, Proefboederij Karmijn,

Onyis Martin (Onyango) is een hedendaagse artiest uit Nairobi, Kenia en maakt kunst die je recht in je hart raakt. Hij gebruikt mixed media. Geïnspireerd door meditatie, yoga, systemisch werk en vooral het leven van alledag,  is ieder schilderij dat hij maakt een juweel wat resoneert met de KIJKER. Opgegroeid in een sloppenwijk in Nairobi,  heeft hij zichzelf leren tekenen en schilderen. Hij is huisartiest geweest van het Godown Artcentre. Nu is hij veel betrokken bij Kuona Trust, een gerenommeerd kunst en cultuur centrum in Nairobi.

Zijn werk is opgenomen in the “Kenya Art Diary 2015” en heeft hij recent geëxposeerd in Taiwan, Denemarken en UK.

Hij is oprichter van ‘the Healing Power of Art’, een stichting die zich richt op creatieve therapie voor kinderen en volwassenen. Daarnaast participeert hij in een groot internationaal project: ‘art against poverty’.

 

Je bent van harte welkom om te komen kijken. Er zullen doorlopend foto’s en een fimpje van Onyis te zien zijn.

Om 11 uur vind er een korte presentatie plaats van het project ‘Healing Power of Art’ door Marianne Verrijt. Het project zamelt kleurtjes, stiften, potloden en ander knutselmateriaal in, dus mocht u thuis nog iets hebben liggen in de kast, het is die dag ook van harte welkom.

En doe mee met de workshop ‘kunstige collage’. kruip zelf in de huid van een kunstenaar en maak een mooi kunstwerk voor bij jou aan de muur.

Karibu sana!

 

Onyism.arts-blogspot.com

www.facebook.com/onyismartinartist

 

20150116_144253

Nieuw jaar, Nieuwe workshops!

Check onze nieuwe workshops.
Het nieuwe jaar is begonnen en dus is het tijd voor nieuwe dingen. Zo gaan we starten met verschillende nieuwe kookworkshops en creatieve workshops. Check bijvoorbeeld de nieuwe kookworkshop ‘Pizza di Anna’ of de nieuwe creaworkshop ‘Kleimaskers maken’ Ook worden enkele workshops in een nieuw jasje gegoten. Zo ook ‘From trash to treasure’, deze krijgt een nieuwe frisse invulling.
Benieuwd geworden? Check de site en de workshops.