Open voor kinderfeestjes

Goed nieuws! Per 11 mei ben ik weer geopend voor kinderfeestjes. Jullie zijn weer welkom en dat vinden we geweldig!

Vier je kinderfeest bij Proefboerderij Karmijn voor een onvergetelijke dag. Kies uit het diverse aanbod van buitenactiviteiten, lekkers bakken en knutselen. En natuurlijk vergeten we het verzorgen van onze pony ook niet.

De kinderfeestjes zijn onder voorwaarden volgens de huidige afspraken mbt corona.

Meer weten? klik HIER

Kinderfeest is terug op de Proefboerderij

Ja ja het is echt waar. Na een jaartje weg te zijn geweest van de Proefboerderij zijn de kinderfeestjes terug.

De kinderfeestjes waren er even tussenuit vanwege drukte op de boerderij. Dat is niet zo raar want de Proefboerderij blijft in ontwikkeling. Toch bleef de vraag naar kinderfeestjes in het afgelopen jaar komen. En ook mijn eigen kinderen vieren graag hun feestjes op de Proefboerderij. Dus na wat wikken en wegen maak ik weer ruimte voor de leukste kleine feestjes die er zijn.

De kinderfeestjes zijn in een nieuw jasje gestoken en hebben een opfrisbeurt gehad. Er is nog steeds van alles te kiezen en vanaf nu kun je kiezen uit een thema. De Thema’s zijn toveren, high tea en boerderij. Met daarbij de bijbehorende activiteiten. Meer thema’s zullen nog volgen.

De momenten waarop kinderfeestjes te boeken zijn is wel wat ingekrimpt. Vanaf nu zijn kinderfeestjes alleen nog maar te boeken op vrijdag.

Ben je benieuwd geworden en wil je jou kinderfeest alvast vastleggen, klik dan hier en bekijk de mogelijkheden.

Workshop vogeltaart maken

Op donderdag 7 november organiseren we weer een workshop waar jij en je voor in kunt schrijven.

De dagen worden korter en dat betekend dat we de vogels weer een handje mogen helpen. Een vogeltaart trekt niet alleen vogels naar je tuin. Het staat ook nog mooi op je tuintafel.

Wat gaan we doen.

Je maakt een vogeltaart op een bord of plank. Hiervoor gebruiken we vet, zaad, noten en allerlei dingen waar de vogels van smullen.

Ook maak en versier je een potje om op te hangen.

locatie: Proefboerderij Karmijn Hollideeweg 3 Heusden gem, Asten

tijd: 19.30 – 21.30 uur

kosten: 26,00 euro pp.

 

Aanmelden kan hier of via info@proefboerderijkarmijn.nl of meld je aan via het facebook evenement.

Gezonde hapjes workshop

Op donderdag 6 juni organiseert Proefboerderij Karmijn en gewichtsconsulent Ivon de workshop gezonde hapjes.

Gezonde hapjes maken voor een feestje kan een hele uitdaging zijn. Je wilt wat lekkers voor je gasten op tafel zetten. Het moet er leuk uitzien en het liefst ook nog een beetje gezond zijn. Ivon en ik helpen je hier graag een handje bij. Daarom organiseren we op donderdag 6 juni deze workshop.

Wat gaan we doen.

Je maakt 7 verschillende gezonde hapjes. Deze hapjes bevatten weinig vet, amper of geen suiker en passen in een gezond dieet.  De hapjes zijn geschikt voor een feestje, borrel of als tapashapje.

Na het maken van de hapjes schuiven we gezamenlijk aan en is het tijd om je eigen culinaire hoogstandjes te proeven. En dat onder het genot van een gezond verfrissend drankje.

Aan het einde van de avond krijg je de recepten van alle gerechtjes mee naar huis. Zodat jou volgende feestje een gezond succes wordt.

 

locatie: Proefboerderij Karmijn Hollideeweg 3 Heusden gem, Asten

tijd: 19.00 – 21.00 uur

kosten: 27,50 euro pp.

 

Aanmelden kan via info@proefboerderijkarmijn.nl of  info@gewichtsconsulentivon.nl of meld je aan via het facebook evenement.

 

combi workshop leuk en lekker!

2019 is mijn lustrumjaar! Proefboerderij Karmijn bestaat 5 jaar!

De afgelopen 5 jaar waren er van opstarten, springen, rennen, vallen en opstaan, genieten, successen, workshops, kinderfeestjes, verhuurdagen, festivals en heel veel mooie dagen op de Proefboerderij. En nu staat er een bedrijf dat voor menig klant, maar ook zeker voor mijzelf niet meer weg te denken is. Ik durf met trots te zeggen dat Proefboerderij Karmijn een succes is. En een naam is die inmiddels ingeburgerd begint te raken in de omgeving.

In 5 jaar is er ook al heel erg veel gebeurd. Zo is het assortiment aan workshops flink uitgebreid, ik ben de ruimte gaan verhuren. Ik ben samen gaan werken met trainers en coaches voor o.a. teamtrainingen. De kinderfeestjes hebben de aftocht moeten blazen. Het terrein blijft in beweging en groeit met de activiteiten mee.

De natuur en de plek van de proefboerderij zijn nog steeds het warme hart van mijn onderneming. Biologisch koken, natuurlijke materialen, ruimte en rust, gezelligheid en plezier staan als stevige pilaren hieromheen.

Er wordt nog steeds heel wat af geworkshopt. En dat vind ik geweldig. Want groepen mensen begeleiden bij het creëren van een gerecht of een creatieve creatie blijf ik fantastisch vinden. En ter ere van de workshops en mijn 5 jarige bestaan lanceer ik een heel nieuwe categorie workshop namelijk de combi workshop!

Dit is een workshop die lekker eten en creatief bezig zijn combineert. Hij is zowel lekker als leuk om te doen. En een echte aanrader voor de eeuwige twijfelaar of de all round levens genieters onder ons. Laat je verrassen en kom genieten. Je bent van harte welkom!

Nieuw jaar, nieuwe workshops

In het nieuwe jaar gaan we weer genieten van natuur, lekker eten, creatief bezig zijn, ontspannen.

Daar hebben we natuurlijk al heel veel leuke workshop voor. En we gaan dit jaar ons assortiment nog een beetje uitbreiden met nog een kookworkshop en een creatieve workshop.

De kookworkshop die nieuw aan het lijstje wordt toegevoegd is de workshop Peelproeven. Een workshop borden vol prachtige producten, recepten uit de streek. En dat met een stevige biologische nasmaak. De workshop Peelproeven is als lunch maar ook als diner te volgen. Dus kies lekker je eigen moment om voor deze ervaring van onze Peel.

De creatieve workshop die we met plezier presenteren is de workshop Schitterend servies. Houd je van servies? Wil je graag je eigen persoonlijke touch geven aan die koffiekop en theemok? Of maak een uniek cadeau voor iemand die je wilt verrassen. Het kan allemaal. Reuze gezellig en een feestje om mee naar huis te nemen.

Het nieuwe jaar is begonnen!

7 mei Lekker lunchen

Op zaterdag 7 mei kun je deelnemen aan de kookworkshop ‘Lekker lunchen’.

Genieten kun je tijdens deze super leuke workshop. Lekker lunchen met elkaar is waar het om gaat. Van verse producten uit onze eigen tuin ga je met elkaar deze heerlijke lunch bereiden. In de kookstudio gaan de schorten voor en neemt iedereen een gerecht voor zijn rekening. Met verschillende recepten is er voor elk wat wils. De tafel wordt feestelijk gedekt en dan kan er genoten worden van een uitgebreide lunch.

Gezellig met met vriend of vriendin. Aanmelden kan al vanaf 1 persoon.

Lengte 3 uur
Prijs v.a. 39,95 p.p.

De Hobbyclub

Maandag 4 april start De Hobbyclub. Met elke 2 weken een andere creatieve activiteit voor iedereen met een creatief hart. De activiteiten zijn ontwikkeld door Anna Leenders van Proefboerderij Karmijn. Creatief ondernemer met jaren ervaring, opgeleid aan de Hoge school voor de Kunsten Utrecht.

Maandag 4 april 

Naambord maken. (zie afbeelding)

Met verschillende materialen een mooi bord maken met je eigen woord of tekst. Voor aan je muur, in de tuin of op het dressoir. Kleurrijk, vrolijk en sterk!

De Hobbyclub wordt elke even week gehouden op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Inclusief materiaal, koffie en thee.

Kosten zijn €12.50 per keer. Of een 8 rittenkaart voor €88,00

Aanmelden via info@proefboerderijkarmijn.nl of 0617580118

 

Tot dan!

de hobbyclub flyer site (566x800)

Je tijdlijn is een kunst

Je tijdlijn is een kunst.

Zaterdag 26 maart: 9.30 – 16.30 uur
Een dag waar creativiteit en het bekrachtigend onderzoeken van je tijdlijn centraal staat.
We gaan naar je tijdlijn kijken dmv van diverse oefeningen: waar heeft je wieg gestaan, hoe ziet de tijdlijn van je leven eruit en wat is de rode draad die je als krachtmetafoor kunt meenemen en dit alles verwerken we creatief dmv artjournaling. Deze workshop wordt begeleid door Marianne Verrijt van Kuunganisha en Anna Leenders van Proefboerderij Karmijn. Dit is tevens de locatie in Asten-Heusden.
Investering in jezelf: €79,00

Inclusief je eigen artjournal, koffie, thee, biologische lunch en heel veel aandacht.

Vroegboekers krijgen tot 17 maart €10,00 korting. Of kom je met zijn 2e dan krijg je ook €10,00 korting pp.

Aanmelden klik HIER of stuur een mail naar info@kuunganisha.com

Teambuilden in een landelijke omgeving.

Onderstaand artikel is geschreven door en voor werknemers van de gemeente Geldrop Mierlo. Het is verschenen in het interne blad ‘twerkt’ van de gemeente Geldrop Mierlo eind 2015. Ik heb dit artikel mogen ontvangen en met trots presenteer ik het op mijn website.

 

Teambuilden in een landelijke omgeving

Omdat de afdeling CMD inmiddels uitgegroeid is tot meer dan 40 personen, was het hoog tijd voor een gezamenlijke activiteit. Wederom een hele uitdaging voor de organisatie. Want waar stuur je een club als de onze met z’n allen naar toe? Het werd uiteindelijk een uitje naar Proefboerderij Karmijn in Asten-Heusden, gelegen in het landelijke buitengebied!

Een proefboerderij?

Zoals ieder jaar werd er vooraf druk gespeculeerd over wat de activiteiten dit jaar zouden zijn. Was de ene bang voor sportieve activiteiten, gruwde de ander weer bij de gedachte iets te moeten gaan knutselen. Hoe zorg je ervoor dat een gemêleerde groep uiteindelijk toch met plezier mee gaat? En dan een proefboerderij? Werd het varkens en koeien proeven of misschien groenten van het veld halen en geblinddoekt proeven wat er naar binnen werd geduwd? Niks van dit alles, het werd uiteindelijk veel beter dan dat.

Rust, ruimte en zon!

Op vrijdagmiddag 10 april werden we om 13.00 uur in Asten-Heusden verwacht. In de achtertuin van collega Tini! Haar dochter runt hier een bedrijf dat workshops en dergelijke organiseert. Als eerste stond een gezamenlijke lunch gepland. De rit er naar toe leek eenvoudig. Op de snelweg de afslag Asten nemen, daarna ‘ergens’ linksaf en via het buitengebied op weg naar het juiste adres. Te doen zou je zeggen. Maar wij slaagden erin om werkelijk alle landelijke weggetjes af te leggen voordat we uiteindelijk op de juiste plek belandden. Het thuisfront had ons al aangeraden de TomTom te gebruiken, maar wij vrouwen hadden deze ‘mannentip’ uiteraard in de wind geslagen. Iets later dan gepland sloten we aan bij de groep. Omdat het heerlijk weer was, waren de tafels buiten gedekt en konden we onder het genot van een zonnetje genieten van de lekkere broodjes en fruit. Een goede start! Door de zon, de mooie vergezichten op de aanwezige akkers, de lekkernijen en de rust om ons heen, was de werkstress snel naar de achtergrond verdwenen. Het vrouwengehalte was wel erg hoog. De mannen waren ver in de minderheid. Alleen Chris en Maarten hadden zich aangesloten bij de overwegend vrouwenpopulatie. Durfde de rest het niet aan of…

Koken en knutselen

Na de lunch werd de groep in tweeën gesplitst. Eén groep ging koken, de andere groep ging vogelkasten timmeren. Het kookteam ging aan de slag met het maken van diverse Italiaanse gerechten. Opgedeeld in groepen van 3, werd er druk gewerkt aan het maken van pizzadeeg, tomatensaus, pestobroodjes, salades en tiramisu. Alles met verse producten, zonder gebruik van zakjes of pakjes. Chris bleek een ware broodkneder. Als een bezetene kneedde hij de brei van bloem, gist en water tot een samenhangende bal. Dat er daarbij flink werd geknoeid, is hem vergeven. Na flink wat gezwoeg en gezweet was de basis gelegd voor een heerlijk diner. Groep twee kon aan de slag met het maken van de rest van de maaltijd. En wij gingen aan de slag met het knutselen van een vogelhuisje.

Ik zal eerlijk zijn: knutselen is niet mijn ding. Crea Bea ben ik allesbehalve en bij het horen van ‘iets schilderen’, ‘kleien’, ‘borduren’ of wat dan ook krijg ik spontaan uitslag. Maar timmeren leek me wel wat. Want even lomp te keer gaan kan toch iedereen? Maar ook dat viel tegen. De verschillende delen waren een puzzel op zich. Voor de niet-wiskundigen onder ons (en dat waren er heeeel veel!) bleek het niet eenvoudig om te bepalen welke onderdelen aan elkaar moesten worden getimmerd. Maarten bleek een natuurtalent.  Terwijl het overgrote deel zijn hoofd aan het breken was over wat waar hoorde, was hij al wild aan het timmeren geslagen. Ook Annetje had de diverse onderdelen binnen een mum van tijd aan elkaar zitten. Dat was niet voor iedereen weggelegd. Fiona was na een half uur nog aan het stoeien met de diverse onderdelen en slaagde er zelfs tot twee maal toe in om alle zijden aan elkaar vast te timmeren waardoor het huisje niet leeggemaakt kon worden! Hilariteit alom. Na het timmeren was iedereen druk in de weer met de verfkwast. Na woeste arbeid was het tijd voor de verfijning. Het resultaat was verrassend: vogelkasten in de meest uiteenlopende kleuren, versierd met van alles en nog wat. En nou maar hopen dat de vogels erin gaan nestelen.

Eten in de buitenlucht

En toen was het tijd voor onze eigen gemaakte maaltijd. Omdat het nog steeds prachtig weer was, waren de tafels buiten gedekt. Door de zon, het heerlijke Italiaanse eten en de prachtige omgeving waanden we ons op vakantie. Iedereen had goed zijn best gedaan. De diverse gerechten smaakten heerlijk en de wijn vloeide rijkelijk. Na de koffie was het tijd om naar huis te gaan. Een geslaagde middag en avond. Zeker ook dankzij de goede zorgen van eigenaresse Anna die alles tot in de puntjes had voorbereid!