Teambuilden in een landelijke omgeving.

Onderstaand artikel is geschreven door en voor werknemers van de gemeente Geldrop Mierlo. Het is verschenen in het interne blad ‘twerkt’ van de gemeente Geldrop Mierlo eind 2015. Ik heb dit artikel mogen ontvangen en met trots presenteer ik het op mijn website.

 

Teambuilden in een landelijke omgeving

Omdat de afdeling CMD inmiddels uitgegroeid is tot meer dan 40 personen, was het hoog tijd voor een gezamenlijke activiteit. Wederom een hele uitdaging voor de organisatie. Want waar stuur je een club als de onze met z’n allen naar toe? Het werd uiteindelijk een uitje naar Proefboerderij Karmijn in Asten-Heusden, gelegen in het landelijke buitengebied!

Een proefboerderij?

Zoals ieder jaar werd er vooraf druk gespeculeerd over wat de activiteiten dit jaar zouden zijn. Was de ene bang voor sportieve activiteiten, gruwde de ander weer bij de gedachte iets te moeten gaan knutselen. Hoe zorg je ervoor dat een gemêleerde groep uiteindelijk toch met plezier mee gaat? En dan een proefboerderij? Werd het varkens en koeien proeven of misschien groenten van het veld halen en geblinddoekt proeven wat er naar binnen werd geduwd? Niks van dit alles, het werd uiteindelijk veel beter dan dat.

Rust, ruimte en zon!

Op vrijdagmiddag 10 april werden we om 13.00 uur in Asten-Heusden verwacht. In de achtertuin van collega Tini! Haar dochter runt hier een bedrijf dat workshops en dergelijke organiseert. Als eerste stond een gezamenlijke lunch gepland. De rit er naar toe leek eenvoudig. Op de snelweg de afslag Asten nemen, daarna ‘ergens’ linksaf en via het buitengebied op weg naar het juiste adres. Te doen zou je zeggen. Maar wij slaagden erin om werkelijk alle landelijke weggetjes af te leggen voordat we uiteindelijk op de juiste plek belandden. Het thuisfront had ons al aangeraden de TomTom te gebruiken, maar wij vrouwen hadden deze ‘mannentip’ uiteraard in de wind geslagen. Iets later dan gepland sloten we aan bij de groep. Omdat het heerlijk weer was, waren de tafels buiten gedekt en konden we onder het genot van een zonnetje genieten van de lekkere broodjes en fruit. Een goede start! Door de zon, de mooie vergezichten op de aanwezige akkers, de lekkernijen en de rust om ons heen, was de werkstress snel naar de achtergrond verdwenen. Het vrouwengehalte was wel erg hoog. De mannen waren ver in de minderheid. Alleen Chris en Maarten hadden zich aangesloten bij de overwegend vrouwenpopulatie. Durfde de rest het niet aan of…

Koken en knutselen

Na de lunch werd de groep in tweeën gesplitst. Eén groep ging koken, de andere groep ging vogelkasten timmeren. Het kookteam ging aan de slag met het maken van diverse Italiaanse gerechten. Opgedeeld in groepen van 3, werd er druk gewerkt aan het maken van pizzadeeg, tomatensaus, pestobroodjes, salades en tiramisu. Alles met verse producten, zonder gebruik van zakjes of pakjes. Chris bleek een ware broodkneder. Als een bezetene kneedde hij de brei van bloem, gist en water tot een samenhangende bal. Dat er daarbij flink werd geknoeid, is hem vergeven. Na flink wat gezwoeg en gezweet was de basis gelegd voor een heerlijk diner. Groep twee kon aan de slag met het maken van de rest van de maaltijd. En wij gingen aan de slag met het knutselen van een vogelhuisje.

Ik zal eerlijk zijn: knutselen is niet mijn ding. Crea Bea ben ik allesbehalve en bij het horen van ‘iets schilderen’, ‘kleien’, ‘borduren’ of wat dan ook krijg ik spontaan uitslag. Maar timmeren leek me wel wat. Want even lomp te keer gaan kan toch iedereen? Maar ook dat viel tegen. De verschillende delen waren een puzzel op zich. Voor de niet-wiskundigen onder ons (en dat waren er heeeel veel!) bleek het niet eenvoudig om te bepalen welke onderdelen aan elkaar moesten worden getimmerd. Maarten bleek een natuurtalent.  Terwijl het overgrote deel zijn hoofd aan het breken was over wat waar hoorde, was hij al wild aan het timmeren geslagen. Ook Annetje had de diverse onderdelen binnen een mum van tijd aan elkaar zitten. Dat was niet voor iedereen weggelegd. Fiona was na een half uur nog aan het stoeien met de diverse onderdelen en slaagde er zelfs tot twee maal toe in om alle zijden aan elkaar vast te timmeren waardoor het huisje niet leeggemaakt kon worden! Hilariteit alom. Na het timmeren was iedereen druk in de weer met de verfkwast. Na woeste arbeid was het tijd voor de verfijning. Het resultaat was verrassend: vogelkasten in de meest uiteenlopende kleuren, versierd met van alles en nog wat. En nou maar hopen dat de vogels erin gaan nestelen.

Eten in de buitenlucht

En toen was het tijd voor onze eigen gemaakte maaltijd. Omdat het nog steeds prachtig weer was, waren de tafels buiten gedekt. Door de zon, het heerlijke Italiaanse eten en de prachtige omgeving waanden we ons op vakantie. Iedereen had goed zijn best gedaan. De diverse gerechten smaakten heerlijk en de wijn vloeide rijkelijk. Na de koffie was het tijd om naar huis te gaan. Een geslaagde middag en avond. Zeker ook dankzij de goede zorgen van eigenaresse Anna die alles tot in de puntjes had voorbereid!

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *